L1B

wellkom bij juf Evelien

                                                         Afbeeldingsresultaat voor hup28 september namen we deel aan de jaarlijkse scholenveldloop ! 

Het was de eerste keer dan onze eersteklassers mochten meelopen, vorig jaar kwamen ze supporteren voor het eerste leerjaar.  Juf An had de laatste weken met hen al heel wat geoefend op het lopen en op de uithouding.
Ze zetten allemaal hun beste beentje voor !  450 meter lopen is al een hele afstand voor hen.  Ze verdienen dan ook allemaal een dikke pluim !

Om 9u10 mochten onze meisjes de spits afbijten.  Zij stonden stipt op tijd klaar aan de start ! Even aftellen… En toen werd het startschot gegeven.  Even later was het aan onze jongens.  Ook zij stonden te popelen om te vertrekken.
Bedankt aan alle grote en kleine supporters : we vonden het heel fijn om zoveel volk rond ons heen te hebben om voor ons te supporteren !

Bravo ook voor alle deelnemers !  Zij hebben echt hun best gedaan !


Bij de start van het nieuwe thema: 'Ik ben geen bangerik' vertelde de griezelkinderen van het eerste leerjaar enge verhalen aan elkaar.
Met al de lampjes, dekentjes en knuffels werd het echt heel gezellig in de klas.


De leerlingen van het 6e leerjaar leerde ons een nieuw spel: marco polo. Dank u 6e leerjaar! Dit was een leuk spel om te week af te sluiten! Overal zien we getallen? Waar gebruiken we ze eindelijk voor? Op zoektocht in de school... 
Heks Charlotte kwam vrijdag met een brief naar de klas. We kregen heel wat opdrachten en zijn als echt heksen spreuken beginnen schrijven. Heks Charlotte ziet de natuur heel graag, dit zijn wij dan ook gaan bewonderen. Voor heks Charlotte maakte we vandaag een lekkere kruidenthee. Heerlijk was het! Je moet zeker ons recept lezen om het ook eens te maken! Mmm... 
De week van het bos: Heks Charlotte nam ons mee naar de Molenberg om daar materiaal te zoeken voor het heksentornooi... 
 
In de week van het bos kon een bosspel niet ontbreken. Vooraleer we op de berg van heks Charlotte aankwamen, moesten we al heel wat hindernissen overwinnen.
  
 
 
 
Na een korte stilte-oefening konden we aan de 5 uitdagende opdrachten van heks Charlotte starten.
 
Uitdaging 1: verzamelen!
 

 
Uitdaging 2: Camoufleer 3 leerlingen.
  
 
uitdaging 3: bouw een heus parcours. Er werd wel 70 meter parcours gemaakt!
 
 
Uitdaging 4: Maak een echt boskunstwerk!
 


 
Uitdaging 5: Hou het bos rein! Verzamel 5 stukjes afval.
 
En nadien kon er natuurlijk nog geravot worden in het bos!