L5A


Bij meester Ward
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sinterklaas:
Vandaag was de sint op bezoek.
Eerst een leuk sintverhaal in de turnzaal met onze medley.
Daarna naar de klas voor onze verrassing:
mandarijntjes, chocolade en een nieuwe sportcamera.

DANKUWEL SINT!!


8 november: Vlaams Parlement en MuziekInstrumentenMuseum.
Met de fiets naar het station van Aarschot en dan met de trein richting Brussel. Want we werden verwacht in het Vlaams Parlement.

We werden er verwelkomd door Peter Van Rompuy, die ons wist te vertellen dat zijn grootouders nog in Begijnendijk gewoond hebben. Hij legde ons de werking van het parlement uit.Nadien trokken we door het gebouw en mochten we in een commissiezaal ons eigen voorstel tot decreet verdedigen.Door het park om onze boterhammen op te eten en dan richting MuziekInstrumentenMuseum.In het museum kregen we uitleg over verschillende instrumenten en mochten we er ook enkele uitproberen.En dan met de trein terug.


16 oktober: American Games

Vandaag reden we allemaal met de fiets naar de sporthal in Rotselaar. Daar konden we ons uitleven op allerhande Amerikaanse spelletjes. Van kloppen, tot werpen, tot in team spelen, ... We konden het hier allemaal proeven.Muzo:
Bij de lessen muzo hebben we soms een resultaat dat we kunnen laten zien:

28 september: scholenveldloop
Onze vijfdeklassers hebben weer het beste van zichzelf gegeven op de jaarlijkse scholenveldloop. Iedereen heeft dat super gedaan!


21 september: strapdag
Op de strapdag trokken we er met de fiets op uit. Een beetje regen of wind kon ons niet tegenhouden om er een superfijne dag van te maken. Enkele sfeerbeelden van de fotografen van de week.

Traject: Betekom - Gelrode - Wezemaal - Rotselaar - Betekom

Veilig op weg, fluohesje en fietshelm !Met de 'big smile ' ons veilig overzetten


Picknick aan het meer van Rotselaar


En nog een ijsje bij de ouders van juf Barbara. Mmmm!


20 september: Milieuboot
Vandaag zijn we met het 5e naar Leuven gereden. Daar stapten we op de boot richting Kampenhout. Onderweg hebben we ons verdiept in waterwegen, kanalen en boten. Hebben we het kanaalwater onderzocht en zijn we op zoek gegaan naar de vervuilers van het water en hoe we die vervuiling kunnen voorkomen. Een TOP-dag!