L5B

Bij juf Mieke
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Carnaval
1 maart: carnaval op school. In de voormiddag mochten we gaan schaatsen, 's middags lekkere pannenkoeken eten en in namiddag nog even 'chillen' in de klas. 

Sneeuwpret


Halloween
Deze foto's heb ik nog ontdekt op het fototoestel ;-)


Afscheidsfeestje Mitke
We konden Mitke niet zomaar laten vertrekken, dus planden enkele klasgenootjes een verrassingsfeestje voor haar. Iedereen zorgde voor tekeningen en cadeautjes, het feestcomité zorgde voor versiering en lekkere hapjes en juf Mieke voor de drank. Het was een knallend feestje dat Mitke hopelijk niet snel zal vergeten. Veel succes op je nieuwe school, Mitke, we zullen je missen hier in 't Sjibke. Fietsparcours op de speelplaats
We testen onze behendigheid met een fietsparcours op de speelplaats. Stoppen, afstappen, draaien, over en rond hindernissen rijden, met 1 hand rijden, achteruit kijken, allemaal handelingen die je in het echte verkeer ook nodig hebt. Toch niet allemaal even gemakkelijk!Sinterklaas:
Vandaag was de sint op bezoek.
Eerst een leuk sintverhaal in de turnzaal met onze medley.
Daarna naar de klas voor onze verrassing:
mandarijntjes, chocolade, spelletjes, een pak boeken en een nieuwe sportcamera.

DANKUWEL SINT!!8 november: Vlaams Parlement en MuziekInstrumentenMuseum.
Met de fiets naar het station van Aarschot en dan met de trein richting Brussel. Want we werden verwacht in het Vlaams Parlement.

We werden er verwelkomd door Peter Van Rompuy, die ons wist te vertellen dat zijn grootouders nog in Begijnendijk gewoond hebben. Hij legde ons de werking van het parlement uit.


Dan werden we per klas rondgeleid door het gebouw. Er hangen en staan heel wat kunstwerken in het Vlaams Parlement. 


In de commissiezaal konden we discussiëren over huiswerk. 

Een blik over de prachtige glazen koepel. 


Door het park om onze boterhammen op te eten en dan richting MuziekInstrumentenMuseum.In het museum kregen we uitleg over verschillende instrumenten en mochten we er ook enkele uitproberen.

16 oktober: American Games
Vandaag reden we allemaal met de fiets naar de sporthal in Rotselaar. Daar konden we ons uitleven op allerhande Amerikaanse spelletjes. Van kloppen, tot werpen, tot in team spelen, ... We konden het hier allemaal proeven.

28 september: scholenveldloop
Onze vijfdeklassers hebben weer het beste van zichzelf gegeven op de jaarlijkse scholenveldloop. Iedereen heeft dat super gedaan!
27 september: soep maken
Twee weken geleden hebben we de groenten uit onze groententuin geoogst en allemaal versneden. Ook de groentemand van de landelijke gilde hebben we bijna helemaal gebruikt. Alles netjes in zakken de diepvries in, want toen was het iets te druk om er meteen soep van te maken. 

Vandaag zijn we erin gevlogen en maakten wij soep voor alle kinderen van onze school. Mmmmm, lekker!

21 september: strapdag
Op de strapdag trokken we er met de fiets op uit. Een beetje regen of wind kon ons niet tegenhouden om er een superfijne dag van te maken. Enkele sfeerbeelden van de fotografen van de week.

Traject: Betekom - Gelrode - Wezemaal - Rotselaar - Betekom

Veilig op weg, fluohesje en fietshelm !Met de 'big smile ' ons veilig overzetten


Picknick aan het meer van Rotselaar

Nog een stop in Rotselaar, een ijsje likken bij de ouders van juf Barbara, hmmm ...
 

20 september: Milieuboot
Vandaag zijn we met het 5e naar Leuven gereden. Daar stapten we op de boot richting Kampenhout. Onderweg hebben we ons verdiept in waterwegen, kanalen en boten. Hebben we het kanaalwater onderzocht en zijn we op zoek gegaan naar de vervuilers van het water en hoe we die vervuiling kunnen voorkomen. Een TOP-dag!

Bij de start van het nieuwe schooljaar doen wij aan teambuilding!